Állatok jelentése

Csigát láttam! Mit jelenthet?

Bármennyire is elszakadt az ember a természettől, különösen városi körülmények között, annyira mégsem tud, hogy ne találkozzon élő állatokkal. A hús-vér megjelenési formán kívül is számtalan módon kaphatunk üzeneteket állatok révén. Érdemes utána nézni közelebbről is, milyen spirituális üzenetet hordoznak.
CSIGA
Koncentráció, lassúság, spirálvonal, ellentétek, ellentmondások
Az egyik legősibb szimbólum, mozgásjel a spirál, vagy másképp: csigavonal, amelyet természeti formák inspiráltak és inspirálnak (csigaház, kígyó, indák, s immár a spirálgalaxisokat is ide sorolhatjuk). A spirál elsősorban az út jelképe. Kifelé haladó nézetben a születés, indulás, kibontakozás, növekedés, fejlődés ciklikussága, befelé nézetben: a halál, megérkezés, bezárulás, összehúzódás ciklikussága a jelentése.
A csiga állat szimbolikája is csatlakozik a ciklikussághoz, ahhoz, hogy minden mindig változik és megvan mindennek a maga ritmusa. Alvás és ébrenlét, aktivitás-pihenés, kint-bent, belégzés-kilégzés egyaránt a ciklikus változáson alapszik. A születéssel, életritmussal, életmóddal való kapcsolata révén nem csoda, hogy a csiga is a Rák jegy állata.
A csiga arra figyelmeztet, hogy lassan, spirálszerű körökben vonuljunk időnként vissza bensőnkbe, a középponthoz, ahol megtaláljuk régi dolgainkat, a karmikus hozadékot. Ezt feldolgozva a kifelé haladó lassú úton elengedjük a feleslegeset, a halott részeket és helyet teremtünk az új befogadására. Lassúsága és a kétirányú spirális mozgás révén segíti a meditációt, nyitottá tesz más energiamezőkre, dimenziókra.
A csiga a föld és a víz őselemek (női) erejét is jelképezi, a csigavonal termékenységi archetípus is.
Megóv azoktól az emberektől, akik ránk akarnak akaszkodni – be tudunk előlük húzódni saját csigaházunkba, ahol nem férnek hozzánk.
A csigavonal, spirál egyúttal a nagy világkorszakokra utaló csillagászati-asztrológiai jelenség, a precesszió (és az ezen alapuló Nagy Napciklus, Napút, kozmikus év, platóni év) jelképe is, minden egyéb, búgócsigaszerű mozgást imitáló ábrázolással, Napkerekekkel együtt. – Lásd a csiga értelmezésének elején is az út jelképeként.
Ha feltűnően vagy feltűnően sokszor szerepel az életünkben a csiga (legyen az a közönséges éticsiga a kertben, vagy mondjuk kapunk egy óriási tengeri csigaházat), többek közt a következő kérdéseket érdemes feltennünk magunknak:
Zavar támadt-e mostanában valamilyen növekedésünkben?
Mennyire vagyunk érzelmileg és általában is bizalmatlanok?
Hovatovább kialakult-e nálunk egy állandó vagy visszatérő szorongás? Mit tudunk ezekkel kezdeni?
Elfogadjuk-e az oda- visszaható mozgást, vagy csak egy irányba törekednénk?
Mennyire vagyunk türelmetlenek magunkkal és másokkal szemben?
Félünk-e új utakra lépni és tartunk-e az úton felbukkanó esetleges akadályoktól, nehézségektől?
Hogyan viszonyulunk a spirituális fejlődéshez?
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!