Szülői szeretet

Azt érzed, hogy a szüleid jobban támogatják a bátyádat. Ha van testvéred, valószínűleg már átélted azt az érzést, hogy a szüleid valahogy inkább őt részesítik előnyben. Különösen akkor érezheted így magad, ha lány vagy, és van egy fiú testvéred. Fontos megjegyezni, hogy a szülők szeretetét és támogatását nem feltétlenül az jelenti, hogy jobban szeretik egyik gyermeküket a másiknál. Sokszor az ilyen érzések inkább abból adódnak, hogy a szülők eltérő módon fejezik ki a gondoskodást és figyelmet.

Ezenkívül érdemes tudni, hogy a társadalmi elvárások és hiedelmek is befolyásolhatják a szülők reakcióit a gyerekek születésekor. Egyes kultúrákban például hagyományosan nagyobb örömöt okozhat, ha fiú születik. Az evolúciós örökségünk is befolyásolhatja a szülők reakcióit, de fontos megjegyezni, hogy a modern társadalmakban egyre inkább felismerjük és támogatjuk, hogy mind a lányok, mind a fiúk egyenlő esélyekkel rendelkezzenek az életben való boldoguláshoz.

A szülők általában mindkét gyermeküket szeretik és támogatják, bár néha az egyes cselekedetek és figyelmi gesztusok egyenetlen elosztásának tűnhetnek. Az fontos, hogy kommunikálj a szüleiddel, ha úgy érzed, hogy igazságtalan bánásmódban részesülsz, és próbáljatok együtt megérteni egymás érzéseit és szükségleteit.