A bátorság virága

Bohócvirág

Vajon honnét tudhatod, hogy erre van szükséged?
Azon veszed magad észre, hogy félsz a rád váró dolgoktól, sokszor vagy félős és óvatos, időnként szégyenlős, visszahúzódó, vagyis meghatározott dolgoktól félsz, vagyis valós félelmeid vannak. Kórháztól, fogorvostól, injekciós tűtől, betegségtől, ráktól, egyedülléttől, sötéttől, állatoktól. Sőt a pénztelenségtől, a szegénységtől való félelem is az. Ha félsz megszólalni, pedig a munkádban fontos lenne hogy emberekkel beszélj. Ha félsz a szomszéd kutyájától. Ha nem mész el az orvoshoz, mert attól félsz, hogy valami rettenetes dolgot fog mondani. Izgatottságodban könnyen elpirulsz, nyirkos lesz a tenyered. Félelemből távol tartod magad bizonyos helyzetektől, ennek érdekében még betegségbe is képes menekülni.
Vajon milyen élete lehet az embernek, amikor szüksége van erre a virágra, és milyen élete lehet akkor, amikor már nincs szüksége rá?
A körülöttünk lévő világ működésének mind jobb megismerése és megértése segíthet a félelmek legyőzésében, mivel az ember csak azoktól a dolgoktól fél, amelyeket nem ért, nem szeret, vagy nem ismer igazán.
Az eszencia támogatja a bátorság erényét és a felelősségérzetet; felbecsülhetetlen segítség szorongásos esetekben, fóbiáknál, valamint ott, ahol a nyilvánvaló kiváltó okok meghatározhatók. Éppen ez az egyik virág, ami kulcs a pozitív jövőd felé. Ez pedig csak egy kicsi szelete a Bohócvirág tulajdonságának. Pozitív állapotban elmúlnak ezek a félelmek, és egyszerűen jól érzed magadat a bőrödben. Miért? Mert már nem félsz dolgoktól, bátran éled a mindennapjaidat. Például ha nem félsz a kutyától, az nem fog bántani, megugatni. Vagy ha nem félsz a pénztelenségtől, akkor hagyod, hogy beáramoljon életedbe a bőség.

Megerősítések:
“Bátor vagyok”
“Belevágok”
“Előrelépek”