A böjtölés előnyei

Hangolódjunk rá a böjtölésre! Számtalan előnye ismert. Fizikai szinten tapasztalható, hogy beindulnak a zsírégető folyamatok, melyek fogyást eredményezhetnek, (persze nem 1-2 alkalom után). Észrevehetően emelkedik az energiaszint, erőteljesebbek leszünk. A testen belüli apró gyulladások csökkennek, javul a közérzet. Egyensúlyba kerül a vércukorszint. Csökkenti az öregedési folyamatokat.

Lelki szinten megfigyelhető a jobb megfigyelőképesség, a javuló koncentráció. Minőségileg jobb az alvás, az álmok kellemesebbek, nyugodtabbak. Javul az intuíció, a harmadik szemes látás aktiválódik. Éberebbek leszünk. Komfortosabb a közérzet, harmóniába kerül bennünk a test lélek szellem hármasa. A meditáció hasznos lehet a böjti időszakban.

Az alapböjt csak víz, tea és kávé fogyasztásából áll. 2-3 l a fogyasztandó mennyiség naponta. A napi feladatainkat mellette ugyanúgy ellátjuk. Lehet hetente 1 böjt napot kijelölni. Egy évben az már 365 nap böjtölést jelent, amiért a szervezet nagyon hálás lesz, jó egészséggel viszonozza.