A csiga jelentése

Az ember elszakadt a természettől, ám annyira mégsem, hogy élő állatokkal ne találkozzon. Ha körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy számtalan módon kaphatunk üzeneteket állatok révén. Érdemes utána nézni, milyen spirituális üzenetet hordoznak.
A csiga üzenete: koncentráció, lassúság, ellentétek, ellentmondások kérdéseinek megvizsgálása önmagunkban.
Az egyik legősibb szimbólum, a csigavonal, amelyet természeti formák inspiráltak. A spirál leginkább az út jelképe. A csiga állat szimbolikája is csatlakozik a ciklikussághoz, ahhoz, hogy minden mindig változik és megvan mindennek a maga ritmusa. Alvás és ébrenlét, aktivitás-pihenés, kint-bent, belégzés-kilégzés. A születéssel, életritmussal, életmóddal való kapcsolata. A csiga arra figyelmeztet, hogy lassan, spirálszerű körökben vonuljunk időnként vissza bensőnkbe, ahol megtaláljuk régi dolgainkat, a karmikus terheinket. Ezt feldolgozva a kifelé haladó lassú úton elengedjük a feleslegeset, és helyet teremtünk az új befogadására. Lassúsága révén segíti a meditációt, nyitottá tesz más energiaterekre, dimenziókra.
Megóv azoktól az emberektől, akik ránk akarnak akaszkodni – be tudunk előlük húzódni saját csigaházunkba.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!