A denevér üzenete

Számtalan kultúra jelképes állata a denevér.
Az afrikai kultúrákban az intelligenciát és a halottak lelkét képviseli. Kínában a boldogság, hosszú élet, a tudás, a jólét és szerencse szimbóluma. Babilonban a holtak lelkét jelképezte. Általában a halhatatlanok és félistenek kísérője. Egyiptomban a denevérfej amulettnek számít. Indián törzseknél a halhatatlanság és újjászületés, beavatást jelképezi. Az európai kultúrákban a női misztérium, és a halhatatlanság tudását jelképezi. Üzeneteket közvetít az elődök és az utódok között. Európában boszorkányok és varázslók szolgálatkész szellemének, számított, felkészítette őket a másvilági lélekutazásra. A néphit betegség előrejelzőjének tartja.
A denevér felhívja a figyelmet arra, ami a lelkünkben nyugtalanságot okoz. Visszavonulásra szólít. Elhozza az újjászületés ígéretét. Azt üzeni, hogy itt az ideje levetkőzni azokat a dolgokat, amelyek már idejétmúltak.
Felelősséget kell vállalni az életünkért. Azt jelképezi számunkra, hogy a változás révén mi magunk is képesek leszünk újabb magasságokba emelkedni.
A denevér fejjel lefelé lógva alszik, ezzel a tarot Akasztott ember lapját idézi fel.
Ezen korlátok ledöntését és a magasabb bölcsesség iránti nyitottságot jelképezi. A denevér társas lény. Felbukkanása lehet, hogy azt jelzi, hogy az érintett sok emberrel fog kapcsolatba kerülni.
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!