A jóga legyen veled!

A mostani világunkban egyre nehezebb időt és figyelmet fordítanunk saját magunkra. Pedig ahhoz, hogy feladatainkat sikerrel végezzünk, szükségünk van arra, hogy időt és teret teremtsünk magunknak a pihenésre, feltöltődésre. Gyakorlása nem ismer térbeli vagy időbeli korlátokat. Tedd életed részévé és a javadat szolgálja!
A Hatha jóga az egyik legismertebb jógairányzat, mely elnevezése a “ha” és “tha” szavakból épül össze és ezoterikus jelentéssel bír: a “ha” szó Napot jelent, a “tha” pedig Holdat. A hatha jóga kiegyensúlyozza a Nap és Hold jellegű energiákat a szervezetben.

A Hatha jóga gyakorlásával elérhetjük a test megfiatalodását, az ideális testsúlyt és annak megtartását, edződik a szív,- és érrendszer, az idegrendszer, az emésztő szervrendszer, a légzőrendszer. Nő a vitálkapacitás. Az izmok megerősödnek, rugalmassá válnak, testünk hajlékony lesz. Testünkkel való munkánk a lelki folyamatokat is befolyásolja. A testben elraktározott mentális feszültségek kioldásával kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válunk.
A gyakorlás során szükséges tudatosság lassan az egész életet átalakítja, hiszen tudatosabbak leszünk valódi szükségleteink felől, akár táplálkozásunkat, akár alvási szokásainkat, akár aktivitásunk-pihenésünk helyes arányának megtalálása tekintetében.