A stressz

Jelen korunk állandó résztvevője, minden cselekvés, nem-cselekvés, érzelem, gondolat hátterében áll. A stressz rezgése beleszövi magát mindenbe. Minden fizikai és lelki szintű betegség mélyén fellelhető. Lehetetlen elkerülni és kivédeni, azonban kezelni lehetséges, öntudatos, önfejlesztő módszerekkel.

Azonban érdekesség, hogy a világon elvétve akad egy-egy hely, ahol még a kifejezést sem ismerik, egyszerűen nincs ilyen problémája az ott élő embereknek, nos ez a különleges hely: Okinawa. Egy sziget Japánban, ahol még diétát is elneveztek róla. A lakosság stresszmentes, barátságos, trópusi hely lévén, feltűnő az emberek nyugodtsága. Segítőkészek, tiszta szívből készek támogatni a másik embert.

Meggyőződéssel állítják a világon, hogy az étrendjük a titka a hosszú életüknek, ugyanis minden ott élő ember, megéri bőven a 100 fölötti életkort, egészségben. A rák betegség nem ismert, melyet szintén a nagyfokú stresszterheléssel hoznak összefüggésbe a tudósok.

Az Okinawa diétában minden fontos tápanyag, vitamin, ásványi anyag, megtalálható, amire az egészséges szervezetnek szüksége van. Ilyenek például: acai bogyó, céklalevél, bifidobakteriumok, dinnye, áfonya, cikória gyökér, króm, fahéj, áfonya, gyömbér, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, hibiszkusz, citrom, gránátalma, málnalevél, szelén, cseresznyelé, kurkuma és B-vitaminok, lila édesburgonya, ananász, mangószószok, káposzta, tárkony.