A tudatos táplálkozás!

A tudatos táplálkozás művészete, amelynek lényege, hogy határozottan és folyamatosan a jelen pillanatra összpontosítsunk!

Határozottan megfogadom önmagamnak, hogy a jelen perctől kezdve, arra összpontosítva, fogyasztom el minden ételemet, italomat!
Mielőtt elkezdenénk enni, egy rövid ideig irányítsuk figyelmünket tudatosan és kötetlenül a lélegzésre, anélkül, hogy megváltoztatnánk azt. Ha ebben az állapotban kezdünk el enni, már a legelején lelassítjuk a folyamatot, hogy ezáltal könnyebben meg tudjuk valósítani. Ha az ételt nagyon lassan rágjuk meg, teljes mértékben be tudjuk fogadni az érzékszerveink által közvetített érzeteket: a látványt, az illatot, az étel érintését ajkainkkal, szánkkal, nyelvünkkel. Megfigyeljük azokat a jellegzetes hangokat is, amelyek evés közben megjelennek. Amikor azt vesszük észre, hogy értelmünk néha-néha elkalandozik, figyelmünket határozottan összpontosítsuk a jelen pillanatra, és tartsuk fenn ezt megszakítás nélkül, kizárólag a jelen pillanatra rögzítve azt. Ha így cselekszünk, sokkal nagyobb – áldott – csendet fogunk megtapasztalni evés közben, ugyanakkor sokkal több erőt tudunk magunkban felhalmozni, amelyet lényünk az adott ételből nagyon könnyen hasznosítani tud. Az étel – amelyet így, nagyon lassan rágunk meg – könnyen emészthető lesz, és egész lényünket energiával fogja feltölteni.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!