Ásványok, kristályok

Az ásványok különböző földtörténeti korokban alakultak ki, amikor egymásra rakódott föld-, illetve kőzetrétegek kikristályosodtak. A folyamat ennél bonyolultabb, mint ahogy most röviden leírtam, de nem ezzel kívánok foglalkozni. Természetes anyagokból állnak, külön tudományág foglalkozik velük. Sok-sok millió év alatt alakulnak ki, rendezett szerkezetük képlettel leírható. Felhasználják már ősidők óta ékszerként, marokkőnek, ezoterikus célokra, pl. ingát készítenek belőle.

Legközismertebb kristályok: hegyikristály, jáspis, opál, ametiszt, smaragd, rubin, rózsakvarc, türkiz, lávakő, pirit, korall, holdkő.

Különleges felhasználásuk még, hogy bizonyos kristályokban gyógyító erőt véltek felfedezni. A kristályokban bezárt energiát sokféle problémára lehet használni. A régi időkben és mos is használják például sorsfordításra, változás előidézésére, mely lehet pozitív, avagy negatív. Lehet használni harmonizálásra, vagy nem kívánt történés blokkolására.

A rózsakvarc támogatja a szívvel kapcsolatos mindennemű cselekvést, érzelmet, gondolatot. Szinte óvja a szív egészségét, segít jó döntéseket hozni. A szerelem köve is. Ezért legyen nálad mindig rózsakvarc!

Boldogságot hoz neked a Jáde kő, a legerősebb talizmán lehet a számodra, jó szerencsét hoz, megvéd az ellenségtől. Masszázsnál is gyakran használják.

Vizsgaidőszakban a Lapis Lazuli kristályt tedd a zsebedbe, a koncentrációt fokozza.

Amikor feszült vagy, az ametiszt segíthet, oldja a stresszt, távol tartja a félelmeket. A nagy átalakító hírében is áll.