Az „én” idő

Ha olyan igényes munkája van, amelyben sokat kell kommunikálnia emberekkel, vagy ülnie kell találkozókon, akkor mindenképpen értékelni fogja a békés és pihentető pillanatokat. A horgolás vagy a kötés ezt megadhatja.

Ezek a pillanatok csak az Öné lesznek, amikor zavartalanul pihenhet, senkivel sem kell beszélgetnie, és ezzel párhuzamosan tesz valamit a mentális jóléte érdekében is. Nagyon fontos az egyensúly megtartása, a munka és a szabadidő között.

Kényeztesse magát egy kis szellemi kikapcsolódással, de ne feledkezzen meg a testéről sem. Vigyázzon a gerinc, a szem és a kéz túlterheltségére.
Ne feledkezzen el a testéről

1. Álljon fel, nyújtózkodjon és járjon egyet 20 percenként. A horgolás és a kötés jót tesz a mentális egészségünknek, de a testünknek sem szabad szenvednie e tevékenység következtében. Ne felejtsen el, mozogni vagy sétálni.

2. Fontos a szem védelme is. Kövesse a 20-20-20 szabályt. 20 perces horgolás után nézzen egy pontra, amely legalább 20 láb (kb. 6 méter) távolságra van, kb. 20 másodpercig. A szemei ezt a gyakorlatot megköszönik.

3. Gondoljon a kezeire is. A kemény házimunka vagy az egész napos kattintgatás az egérrel, egy négy órás esti horgolással vagy kötéssel eltöltött idő megterhelő lehet. Ne terhelje túl magát. A testét, akárcsak az elméjét, néha ki kell kapcsolni.
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!