Békát láttam! Mit jelenthet?

Bármennyire is elszakadt az ember a természettől, különösen városi körülmények között, annyira mégsem tud, hogy ne találkozzon élő állatokkal. A hús-vér megjelenési formán kívül is számtalan módon kaphatunk üzeneteket állatok révén. Érdemes utána nézni közelebbről is, milyen spirituális üzenetet hordoznak.

BÉKA

Bőség, termékenység, tisztulás, tanulás, közösség, a mítoszok és mesék, erős archetípusa.
A bőség, termékenység – teremtés kötődik hozzá, ezen felül két őselemhez is köze van: a föld és a víz egyaránt otthona. Fontos az is, hogy a Holdenergiákat testesíti meg, s a Hold nélkül éppúgy nem lehetséges a földi élet, ahogyan a Nap nélkül sem. A Hold uralma alatt álló Rák jegy állata az asztrológiában.
Amikor megjelenik valakinek az életében, arra figyelmeztet, hogy az illetőnek kapcsolatba kellene kerülnie a vízzel – például új eső formájában, amelyet meg is idézhet. Ugyanis a régi víz már szennyezett, állott. A béka megtanítja arra, miként tisztítsa meg. Minthogy a víz megfelel az érzelmeknek, ezért tulajdonképpen ezekről van szó. A béka arra bíztat, hogy hatoljunk be érzelemvilágunkba, szabadítsuk meg magunkat a terhes ügyektől, tartsuk érzelmi mezőnket tisztán, megértéssel és szívvel cselekedjünk, ám a realitás szilárd talaján. Segíthet mélyen ülő, emocionális sebek gyógyításában, gátak feloldásában, és általában: az érzelmek kifejezésében, méghozzá hátrányos következmények nélkül. Megmutatja az érzelmek erejét, az életörömöt és a humort. Hidegvérűként azt sugallja, hogy érdemes bizonyos ügyekben kevésbé hevesnek lenni, jobb tárgyilagosnak maradni. Ismeri a tudatalattihoz és a más világokhoz vezető kapukat. Nemcsak a saját érzelmi életével kell azonban foglalkoznia az embernek, amikor a béka üzenetet hoz. Legalább annyira fontos az érzékenység mások emocionális állapotára is.
Alakváltozása megfelel annak, ahogyan az ember eléri saját erőinek kiteljesedését. Ne vonakodjunk tehát tanulni, felhasználni a változó erőket, gyógyítani és gyógyulni. Gyűjtsük össze a következő lépéshez szükséges bátorságunkat, és menjünk tovább. Bízzunk az intuíciónkban és úgy cselekedjünk, ahogyan azt legbelül helyesnek érezzük. Merjünk kockázatot vállalni, ugorjunk bele merész tettekbe, még ha a kudarc lehetőségét is hordozzák. Csak így nyerhetünk új tapasztalatokat.
A békák kórusa bátorságot, csapatszellemet tükröz, kommunikációra hív. Ha felvesszük a kapcsolatot környezetünkkel, együtt nagy dolgokra leszünk képesek. A béka tudtunkra adja, hogy saját magunkat az egész részeként kell kezelnünk. Összeköt az emberekkel és elhozza velük az óhajtott, beteljesült, mély érzelmi információcserét. Megmutatja, hogy milyen az egyén és a környezete hangulata, illetve milyen a hangulat bizonyos ügyekkel kapcsolatban, hogy annak megfelelően cselekedhessünk. Az életminőségek finom különbségeire tanít.
Milyen kérdéseket tehet fel magának az, akinek az életében valamilyen formában feltűnik a béka:
Lehúzza, elnyeli-e a mindennapi élet mocsara?
Sürgősen szüksége van-e arra, hogy friss vízben mártózzon meg?
A megtisztulás mennyire esedékes és mitől? Ennek milyen módját válassza?
A megtermékenyítő szellem hiányzik-e a kreativitáshoz?
Belefullad esetleg az érzelmeibe?
Nem tudja kifejezni érzelmeit sérülések nélkül?
Van-e benne csapatszellem vagy problémája van a közösségekkel?
A környezet tagjai közül (vagy az egész környezetben) léteznek-e hasonló problémák?
Hogyan tud ráérezni arra, miként segítsen másoknak is a megtisztulásban, átváltozásban?
Végül: ha irtózik a békától, vajon melyik vonatkozása lehet ennek az oka?
Forrás: Internet
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!