Cékla a túlsúly ellen

Közismert gumós növény az étkezési cékla. Felhasználása nagyon sokoldalú, gyakran hasznos saláták, levesek, második fogások, levek elkészítéséhez. A táplálékként való felhasználáson túlmenően sok egyéb hasznos tulajdonsága is van, több betegségre van pozitív hatással, sőt gyógyítja is azokat.

Magas a A- és Cvitamin tartalma. Sok antioxidánst tartalmaznak. Ezen felül gazdag az ásványi anyag összetétele. Ennek van jótékony hatása a szív és érrendszeri, a húgyúti betegségekre, a gyomor- és bélrendszerre, az immunre, ezeket tekintve pedig az egész szervezetre.

A leghatékonyabb, ha a céklából fermentációval céklalevet készítünk és azt fogyasztjuk napi rendszerességgel.

Túlsúly esetén az anyagcsere melléktermékeit a céklalé eltávolítja a szervezetből, mivel ezek elhízást idéznek elő. Az anyagcserét felgyorsítja az ivólé bevitele, így a kilók olvadnak.

Anémia esetén is előnyös, mivel az ivólé sok vasat tartalmaz. Ezzel egyidőben elmúlik az álmosság, a fáradtság, a gyengeség.

Az idegrendszerre is kifejti hatását, képes a stressztől hamar megszabadítani. A fejfájások görcsök és egyéb idegrendszeri panaszok elég gyorsan elmúlnak.

Az öregedést lassítja, a bőr simasága megjavul, a köröm, a hajnövekedés optimalizálódik.