Cigánykártya üzenetei

Az egyik legjobban értelmezhető, egyszerűen beszédes jóseszköz. Válaszokat ad a kérdezőnek a jelenről, a múltról és a jövőről.
A kártyalapokban felfedezhetjük az emberi lét rendszerét. A kártyában is van fizikai szint, érzelmi szint és szellemi szint. Ezeket mutatják meg a különböző lapok.

A fizikai szintet képviselik a személyeket és a tárgyakat mutató lapok. Például a Szerelmes nő, az Özvegyasszony, a Katonatiszt, a Szerető, vagy a tárgyak, a Ház, a Pénz.

Majd a cselekvések és történések, állapotok következnek, az Utazás, a Házasság, a Látogatás, a Betegség, az Üzenet.

Ezután következnek az érzelmeket kifejező lapok, ezek a lelki szintet mutatják meg. Például: az Örvendezés, a Vágy, a Szomorúság, a Váratlan öröm, a Féltékenység, a Bosszúság.

Majd a szellemi szintet kifejező lapok következnek, pl. a Gondolat, a Hűség, az Állandóság, a Remény, a Veszteség, a Szerencsétlenség, a Szerencse lapja.

A cigánykártya üzenetei lehetnek pozitívak vagy negatívak, valamint semlegesek. A legcélszerűbb azonban útmutatásként tekinteni rájuk.

Érdekessége még a lapok jelentésének az, hogy minden egyes lap egy kerek történetet is tartalmaz. Ezt a történetet elmeséli a jövendőmondó, az pedig képi formában megjelenik a kérdező elméjében, ahol ő összeszövi a saját világával, a gondolataival.

A kártya olvasója, a jós, a jövendőmondó bölcsessége, tudata, elméje formálja kerekké, érthetővé, elfogadhatóvá, megérthetővé, így lesz belőle jóslat!

A cigánykártya üzenetei nagy segítség a kérdezőnek, mert általa képes lesz a múltat megérteni és feldolgozni. Szintén segít a jelent elfogadni és a helyes utat megtalálni a jövő felé!