Csalódások vizsgálata


A csalódás élményét mindenki, nagyon sokszor megtapasztalta. Talán nincs is olyan ember, aki nem. Gyermekkorunkban már elkezdődik, amikor nem kapjuk meg azt a labdát, babát, autót, amit akarunk. Nem kapjuk meg a hőn áhított szuper munkát, a legjobb pasit, aki a barátnőnkkel randizik, párkapcsolati csalódásokról nem is beszélve.

Javaslom, hogy a fenti esetekben és a hasonlókban is tartsatok önvizsgálatot. A vágyaitokat kell felülvizsgálni. Ugyanis, amikor az elképzelésed nem teljesül, akkor csalódsz! És kiben csalódsz? Nem másban, csak önmagad elképzelt valóságában, egy illúzióban.
Rávetíted a párodra a saját elképzeléseid, kreált tulajdonságokkal ruházod fel a társad. És ez így megy tovább a munkahelyeddel, a főnököddel, a barátaiddal, gyerekeiddel, stb. Úgy is mondhatnám, hogy egy elképzelt világban élsz, melyet te gyártottál magadnak.

És persze a valóság, az igazság utat tör magának, előbb-utóbb fény derül mindenre. De ehhez ezt az utat be kell járni. Önmagunk legyőzése, a legnagyobb feladat.