Évszakváltás ideje

Minden évben elérkezünk egy időszakhoz, általában a télből a tavaszba menetkor, illetve őszből a télbe menetkor, amikor az aktuális évszak-váltás megviseli a szervezetünket, próbára teszi az ellenálló képességünket. Sok-sok év tapasztalat után már tudjuk, hogy erre az időszakra fel kell készíteni a szervezetünket, plusz vitamin és ásványi anyag bevitelével, mikro- és makroelemek pótlásával. Ha körül nézünk a lehetőségeink között, rájöhetünk, hogy nagyon széles a paletta.

Javasolnám, hogy keressük a természetes alapanyagú termékeket, gyógynövényeket, illetve azokból készült szereket: szárított formájában teaként, borogatásként alkalmazhatjuk, készülnek belőlük alkoholos vagy olajos kivonatok is. Nem utolsósorban pedig fogyasszunk mézet és a méhészet összes termékét javaslom, mivel fantasztikus regeneráló szerek. Gondolok itt a virágporra, a propoliszos tinktúrára, a méhpempőre.

Évszakváltás idején nem csak a fizikai testünkre kell figyelemmel lenni, hanem – az egész embert nézve – lelkileg és mentálisan is fel kell készíteni a változásra önmagunkat.