Fogyasztó, méregtelenítő turmix

Fontos a testünkről gondoskodni, ennek a gondoskodásnak az egyik módja a méregtelenítés. A testsúly változást is kedvezően befolyásolja, ha növényi turmixokat fogyasztunk.
Érdemes ilyen recepteket a tarsolyunkban tartani, mivel sokoldalúan tudunk így ízletes italokat fogyasztani és jó is egyben.

A turmixitalok alap gyümölcse a narancs. Nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem a belső szereket, a májat, a beleket is tisztítja.

Ha chia magot teszel bele, akkor ásványi anyagokban, vasban, foszforban, kalciumban és antioxidánsokban gazdag ivólevet kapunk. Ez gyulladáscsökkentő, hat a nyomásra.

Az alma a pektintartalma miatt megköti a rossz koleszterint, eltávolítja a nehézfémeket, a beleket tisztítja. Az immunrendszert támogatja a quercetin tartalma miatt.

A gyömbér és a kurkuma is nagyszerű alapanyag mindenféle tisztító italban, jó hatással van az emésztésre, keringésre, izületekre, légzésre.

A goji bogyó az energiát növeli, az immunrendszert támogatja, a máj, a vese működését erősíti, melyek a méregtelenítés legfontosabb szervei. Öregedésgátló hatása elismert.