Fogyó Hold hatásai

A fogyó Hold időszakába lépünk. Érdemes átgondolni, hogy mire alkalmasak ezek a napok és mit szeretnénk elvégezni. Tehát összehangoljuk magunkat a Holddal. A Hold a bennünk lévő női oldalra van a legnagyobb hatással. Az érzelmekre, az intuíciónkra, az érzékelésre, a meglátásokra, a sejtésekre. Ez ma már nem misztika, hanem népi bölcselet, tudatos megfigyelés eredménye.

Ebben az időszakban bizonyos munkák jóval könnyedebben elvégezhetők és ezt használjuk is fel. Alkalmas ez az időszak mindenféle tisztításra, műtét elvégzésére.

A lakás és a házfestés is gyorsabban halad ilyenkor. Levegőnapokon végezzük a nagytakarítást, nagymosáshoz, folteltávolításhoz a víznapokat jelöljük ki.

A fogyókúra kezdésére is a legalkalmasabb időpont a fogyó Hold kezdete. Ahogy fogy a Hold, rólunk is úgy olvadnak a kilók. Hisz tudjuk, hogy a tengerekre apálykor és dagálykor mekkora víztömegeket mozgat meg, akkor nálunk is képes erre. Persze tudatosan kell odafigyelni erre a dologra. Minden hónapban van telehold, akkor így minden hónapban a súlycsökkenésre fordítjuk a figyelmünket.

Fogkezelések is hatékonyabbak lehetnek, így a foghúzás, fogkő eltávolítás. Szépségápolás, manikűr, pedikűr is hatásosabb.

Könnyebb a kommunikáció, társasági kapcsolatok szervezése és ápolása rugalmasabban megy végbe.