Ideális munkahely bevonzása

Jó lenne, ha te is elmondhatnád magadról, hogy ideális munkahelyed van. Nagyon sok ember azért fosztja meg magát ettől az örömtől, mert többségében negatívan gondolkodik. Mit gondolsz, milyen jó pozíciót nyerhetsz ezzel a negatív hozzáállással? Rossz irányból közelíted meg a kérdést. Amennyiben az alábbi gondolatok merülnek fel benned, azonnal állj le velük és válts irányt, gondolkodj kicsit másképp.
– Pont nekem kellett ezt a munkát kifognom!
– Ki nem állhatom ezt a munkát.
– Gyűlölöm a főnökömet.
– Túl keveset fizetnek.
– Nem becsülnek meg a munkahelyemen.
– Nem jövök ki jól a kollégáimmal.
– Nem is tudom, hogy milyen munkát szeretnék.

Ha számodra értéktelen munkát kell végezned, ha állást akarsz változtatni, ha rosszul érzed magad a munkahelyeden, vagy munka nélkül maradtál, tedd a következőt:
Először is gondolj szeretettel az elkövetkező állásodra. Ez csupán egyetlen állomás életutadon. Saját gondolati beidegződéseidnek köszönhetően vagy ott, ahol vagy. Ezért gondolatban járd végig jelenlegi, vagy legutolsó munkahelyeidet, és tekints mindegyikre szeretettel – az épületre, a felvonóra, vagy a lépcsőre, a helyiségekre, a bútorra és a felszereléseidre s a munkatársaidra és minden egyes ügyfélre. Kezd el mondogatni magadba: „Mindig a legcsodálatosabb főnököknek dolgozom.” „A főnököm tisztelettel és előzékenyen bánik velem.” „A főnököm nagylelkű ember és öröm neki dolgozni.” „Mélységesen kielégít, amit csinálok.”
Ez egy életre tudatosul benned, s ha valamikor kineveznek, te is ilyen főnök leszel.