Jóslás magyar kártyával

Emlékszel milyen jókat játszottunk a magyar kártyával? Emlékszel, amikor „csapd le csacsi”-t, vagy akár a Piros papucsot, Zsírozást, Makaót, Ultit vagy Snapszert és a Svindlit játszottuk. Nagyon egyszerű és gyorsan értelmezhető a kártya rendszere. Piros, zöld, makk, tök, alsó, felső, király ász és a számok, VII, VIII, IX, X. És különlegességképpen jóslásra is használták a magyar kártyákat. Eredete 1836-ra tehető és Schneider József magyar kártyafestő adta ki, és Tell Vilmos alakját testesítette meg, aki a fantázia műve volt. Az akkori kor embereit mutatta be burkoltan, társadalmi rétegek szerint.
A nemességet a Tök szimbolizálta, a polgárságot a zöld, piros a papságot, a makk pedig a parasztságot. A négy évszak is megjelenik a kártyákban, a tavaszt a Piros, a nyarat a Tök, az őszt a Zöld és a telet a Makk szimbolizálta. Így rájöttek, hogy a jóslás magyar kártyával nagyon hatékonyan, egyszerűen, könnyedén és jövőbelátóan működik, maximálisan alkalmas a gyors, pontos válaszok megadására. Szinte adja magát az érzelmekkel, a szerelemmel, családdal kapcsolatos Piros lap. A Tök az anyagi helyzet, szerencse, bővülés, gyarapodás jelképe. A Zöld a sors lapjait jelenti, míg a Makk a negatív lapokat jelenti, rossz hírek, nehézségek lapja.

A jóslás magyar kártyával többféle módon lehetséges. Én most kétfélét említek meg, persze sokféle formája ismert ezen kívül.
Az egyik módszer, amikor egy konkrét kérdés van: ekkor összekeverés után a kártyákat kiterítjük a hátlapjukkal felfele, majd a kérdésre koncentrálva becsukott szemmel, rövid szünetet tartunk, majd kihúzzuk a lapot és értelmezzük.

A másik módszernél összekeverés után kirakunk 17 lapot „V”alakban, majd 2 lapot a V belsejébe rakunk. Nő a piros felső, a férfi a piros király. Az 1-ső lap a kérdező személyt jelenti, a 2. lap az ő lelkiségét jelzi. A 15 lapból az első 7 lap mutatja a kérdező számára a közeljövőt, a jelent beleszőve. A 8. lap az átváltozás minőségét, hogyanját mutatja, a következő 7 lap pedig a hosszú távú jövőt.

Ilyen módon a magyar kártya által is képes a jósló személy bekapcsolódni az intuíció energiaáramába és információkat tud lehívni egy magasabb rendszerből.