Le akarok fogyni!

Örök téma mind a nők, mind a férfiak körében. Mindenkinek van tuti receptje, módszere, listája az ajánlott és nem ajánlott ételekről, italokról és persze táplálék kiegészítőkről, esetleg gyógyszerekről, vagy szépítészeti (zsírleszvás) beavatkozásokról. Rendkívül széles a skála, bő a választék.

Javaslom átgondolni az alábbiakat:

– Aki fogyni akar, az elégedetlen önmagával. Ez tény! Önvizsgálatot javaslok tartani, hogy mi az oka ennek? Ha az ok megvan, beindul a szervezet öngyógyító képessége és korrigálja a hibát, felülírja a téves programot. Hol is? A fejedben! Bizony! Sikerülhet önállóan is, de segítséget is tudsz kérni.
– Felül kell vizsgálnod az életmódodat. Törekedni kell a nyugodt békés, aktív, de stresszmentes életmód kialakítására, ahol harmóniában vagy önmagaddal és a környezeteddel. Bevett szokás, hogy stressz esetén pl csokival jutalmazod magad.
– Táplálkozás felülvizsgálata szükséges, valóban annyi ételre van szüksége a szervezetednek, a testednek ahhoz a munkához vagy tevékenységhez, amit nap mint nap végzel. Egyszerűsítést javaslok és a mennyiségek csökkentését a saját ritmusodban.

Összefoglalva: a fogyás fejedben dől el!