Mágikus gyógynövények

A gyógynövényeknek nem csak a konyhában, vagy a betegségek gyógyításában veszed hasznát, ezek az illatos csodák ugyanis mágikus erővel is rendelkeznek! Mutatjuk, melyek azok, amik segítségedre lehetnek a szerelemben, a pénzügyekben vagy éppen a szerencsében!

1. Kamilla
A kamillát a megtisztulás és a védelem gyógynövényekén alkalmazzák már ősidők óta, de sokszor használják alváskönnyítőnek, vagy meditáció közben, a nyugodt, harmonikus hangulat megteremtéséhez. Ha elszórod az otthonodban, akkor kivédheted a pszichikai vagy a mágikus úton érkező támadásokat. Szereted a szerencsejátékokat? Mosd meg a kezed kamillateával, és máris biztosíthatod a szerencsédet. Más tekintetben is a szerencse virága a kamilla: ha azt akarod, hogy a szerelem rád találjon, viseld a hajadban, ha pedig arra vágysz, hogy a „jósors” soha ne hagyjon cserben, akkor a zsebedbe tedd.
A kamilla kivédi a mágikus támadásokat!


2. Bazsalikom
A bazsalikom jótékony hatását elsősorban a konyhában és a gyógyászatban becsülik meg, pedig számos mágikus tulajdonsággal is bír. A mediterrán országokban a padlóra szórták, hogy megtisztítsa az emberek otthonát. Jó szerencsét biztosít azoknak is, akik új lakásba költöznek – ha szeretsz valakit, annak mindenképpen adj egy kis zsákban szárított bazsalikomot, mert segítségével remekül fog boldogulni az életben. Sőt, a bazsalikom a szerelemben is használható: termékenységet és mély érzelmeket biztosít.
Szerencsét hoz a bazsalikom!


3. Levendula
Nem túlzás azt állítani, hogy a levendulát már évezredek óta használják és tisztelik. A szerelemi mágiában gyakran alkalmazzák, de a nyugalom és a béke gyógynövényeként is számtalanszor emlegetik. Ha szeretnél szerelemes lenni, akkor akassz ki egy levendulával töltött zsákocskát az otthonodban, a kellemes éjszakai alváshoz pedig a párnádba tegyél belőle. Testet-lelket megtisztító fürdőt is vehetsz, ebben az esetben az illóolajat válaszd!


4. Fekete üröm
A fekete üröm szinte minden modern pogány mágikus szertartásban megjelenik. Nagyon sokoldalú és könnyen nevelhető gyógynövényről van szó; néhány mágikus hagyomány szerint a jóslás és az álmok kapcsán a legerősebb a hatása. Ha szeretnél szerencsésebb lenni a munkában, akkor a munkahelyeden égess el egy kis adagot belőle, és hagyd, hogy jól átjárjon az illata. A fekete üröm sok pogány szertartásnak elengedhetetlen része!


5. Pacsuli
Ennek a gyógynövénynek csak a neve humoros, mert az olyan komoly, egész életünket befolyásoló területekre van hatással, mint a szerelem, a gazdagság és a szexualitás. Tegyél egy kis zsákocskába belőle, és hordd a táskádban vagy a nyakadban. Egy ősi varázslat szerint, ha szeretnél több és több pénzre szert tenni, akkor rajzolj egy dollárjelet egy papírra, itasd át pacsuli olajjal, és tedd a pénztárcádba. Garantált a siker!


6. Zsálya
Az isteni illatú zsálya abban a legjobb, hogy tisztítsa és frissítse a környezetét; évszázadokkal ezelőtt például zsályát égettek a templomokban a vallási szertartások alatt. Az ókori görögök és rómaiak szerint, aki zsályából készült “dohányt” szívott, az idővel bölcsebb, okosabb lett. A pénztárcában elhelyezett zsálya anyagi bőséget ad, de ha az otthonodban égetsz belőle, akkor összeszedettebben tudsz koncentrálni fontos kérdések megoldására. A régi öregek egyébként hittek a következő kis varázslatban: írd rá a kívánságodat egy zsályalevélre, majd tedd a párnád alá – ha egymást követő három éjszaka a kívánságoddal álmodsz, akkor teljesülni fog. Teljesítheti a kívánságodat a zsálya!


7. Rozmaring
Az erő, a védelem és a pénz gyógynövénye a rozmaring, amit kifejezetten az ördög elűzésére is lehet használni – akkor a leghatásosabb, ha a pénztárcádban hordod. Ha saját üzleted van, akassz az ajtó fölé belőle, így több „kuncsaftod” lesz, és növekedni is gyorsabban fogsz. A rozmaringból készült szappan is nagyon hatásos lehet: minél gyakrabban mosod meg vele a kezed, annál több pénz áll majd a házhoz!