Önvizsgálat

Reggel, amikor felébredsz, ismét hunyd be a szemed, és figyelmedet irányítsd tested belsejére, szívedre, hasi idegközpontodra és alhasi részeidre. Kérdezd meg magadtól, hogy állsz éppen akkor érzelmeiddel.

Próbáld megkülönböztetni érzéseidet agyadban kitermelődő gondolataidtól. Állapítsd meg, hogy érzéseid békések, izgatottak, aggódóak, szomorúak, haragosak, vidámak, csalódottak, bűnösek, szerelmesek, magányosságot sugallók, elégedettek, komolyak, játékosak-e.


Ha nem boldogító, ha csalódást okoz az, amit magadban tapasztalsz, keresd meg ennek az okát, próbáld szóra bírni magát az érzést. Kérd meg, hogy beszéljen hozzád és mondja el pontosan, mi ez az érzés. Légy megértő és segítőkész érzéseidhez. Kérdezd meg, hogy mit kell tenned, amivel jobban törődhetnél önmagaddal. Gondolatban javítsd ki a napközben elkövetett hibát! Kérj bocsánatot!

Ismételd meg a gyakorlatot mielőtt nyugovóra, térsz, vagy bármikor napközben, amikor van időd. A felemelkedett mesterek a segítségedre lesznek, csak hívnod kell őket.