“Rend a lelke mindennek”

Ez egy nagyon szép mondás, gyermekkoromban gyakran hallottam szüleimtől és nagyszüleimtől. Igen, persze minden nap el kell pakolni magunk után, a ruhánkat össze kell hajtani, néha söpörni és törölgetni kell, meg mosogatni. Nekem kb. ennyit jelentett ez a mondás. Aztán felnőttfejjel sem felejtettem el és életem során mindig vissza-visszatértem ehhez és egyszer csak azt vettem észre, hogy szaporodott a fejemben azok sora, ami a „Rend” szóhoz kapcsolódik. Rájöttem, hogy az élet egy Rend alapján működik. Hiszen, ha nem lenne Rend a világegyetemben, a bolygók össze-vissza repkedhetnének a világűrben. Tehát ez univerzális. Így a Földre és a mi életünkre is vonatkozik. A növényvilág működésének és az állatvilágnak is megvan a maga rendje és így nekünk embereknek is. Ez alól nincs kivétel. Minden működésnek megvan a maga ritmusa.
Ami nem illeszkedik a rendhez, az nem oda való, az a dolog kipereg, lebontódik, tulajdonképpen nincs létjogosultsága.
Ha ebből a megvilágításból az embert nézzük közvetlenül, akkor egyértelmű, hogy az ember környezetében lévő rend és az ember belsejében, fizikai testében és a lelkületében lévő rend is hozzátartozik ehhez a gondolatkörhöz:
– környezetünk rendbetétele és rendben tartása közismert,
– fizikai testünk, egészségünk megtartása is közismert,
– lelkiségünk, szellemiségünk ápolása is ismert.
Ha hiba csúszik valamelyik szinten az energia áramlásában, akkor az energia csapdába esik, megreked és számtalan diszharmonikus dolgot idézhet elő.
Amennyiben ilyet tapasztalsz Nálad és a környezetedben, keress meg engem bizalommal, tanácsaimmal, javaslataimmal utat mutatok a Rendhez való visszatéréshez.