Rend! rend! rend!

Ma reggel ezzel a három szóval a fejemben ébredtem, mintha egy belső hang késztetne arra, hogy erről a témáról bővebben kellene írni. Alapvetően a világban rend van, mind kicsiben úgy nagyban. Mint kint úgy bent. Mint fent úgy lent. Úgy tűnik nekem, mintha a REND alapvetően tulajdonságunk lenne, egy belső mérce, ugyanúgy, mint a Szeretet. Mert hiszen szeretetből vagyunk. Azt is mondhatnám, hogy univerzális jellemzőnk.
Ha ettől a belső alapvető „jellemzőtől” egy megadott határon túl eltérünk, akkor bizony jönnek a figyelmeztetések, pofonok, kellemetlen történések és akkor hívjuk a jósunkat, spirituális tanácsadónkat, hogy most mi a probléma velünk, vagy a párunkkal, barátunkkal, munkahelyen a főnökkel, miért nem talál meg a szerencse, mikor javul az anyagi helyzetünk?

Boldogabb, akinél otthon rend van! Tudományosan bizonyított, hogy otthonod állapota befolyásolja a lelkiállapotodat, hangulatodat. Sok tudományos kutatás vizsgálta már a takarítás, a rendrakás, a tiszta és rendezett, valamint a kevésbé igényes és rendetlen otthonok pszichológiai hatását. Az eredmények pedig sorra bizonyították a tiszta, rendezett otthon pozitív hatásait: azok, akik tiszta, rendezett otthonban élnek, boldogabbak, egészségesebbek, de még fittebbek is a rendszeres takarítástól.

A rendetlen, igénytelen otthon erősen negatív pszichológiai hatással van az emberre.
A zsúfolt, befejezetlen dolgokkal teli szoba depresszióra hajlamosít, és elszívja az energiát.
Kutatások során kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik túlzsúfolt otthonban élnek, magasabb a kortizol-, vagyis a stresszhormon szintjük. A rendetlen, zsúfolt otthon rendkívül zavaró akkor is, ha egy bizonyos feladatra kell koncentrálni.

Érdemes mindig rendet tartani az íróasztalon otthon és a munkahelyen is. Tudományos vizsgálatok bizonyítják azt is, hogy a tiszta, rendezett környezet felturbózza a produktivitási szintet.

Rendkívül fontos megszabadulni az exek holmijától, mivel, amíg azok jelen vannak a környezetünkben, addig kötődünk, és így nem lehet továbblépni. Ha megszabadulsz tőlük, azzal helyet adsz az életedben valami újnak, esetleg egy új kapcsolatnak.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!