Tarot jóslás

A jövendőmondás egyik formája a tarot jóslás. Tarot kártyával történik, spirituális körökben eléggé vitatott, hogy jóslás-e, avagy iránymutatás. A jóslás, amikor magyarosan szó szerint értelmezzük: a JÓ-slás, (a jót mutatjuk meg), Viszont a tarot lapjai között vannak úgynevezett rossz lapok, mint pl. a Bukás, a Halál, így ezek esetén nem a jóslás a helyes, hanem a jelenlegi életünk mélyebb megértése, irányok meglátása. Ha keményebb lapot húz valaki, akkor azt esélynek fogjuk fel, hiszen most még megállítható a folyamat, amit a lap mutat. Tudunk irányt váltani gondolkodásban, cselekedetben.

A tarot jóslás alkalmával a tudatalattival és a szellemvilággal lépünk kapcsolatba. Tehát nem anyagi szinten, hanem átlépünk másik síkra, onnét kapunk információt. Azt hozzuk át erre a síkra a kártya szimbólumrendszere és a jós képesség összekapcsolódása révén.

A tarot kártya 78 lapot tartalmaz,
ebből 22 lap a nagy arkánum, botok, kardok, kelyhek, érmék; 56 lap a kis arkánum, 4 udvari lap, apród, lovag, király, királynő és 1 ász – 10 számozott lap.

A folyamat egyszerű, a jós és a jósoltató, tehát ketten vannak jelen egy erre alkalmas helyiségben. A kérdező – a gondolatainak lecsendesítése után – felteszi a konkrét kérdését. A kártyát megkeveri a jós, majd kirakja. A kérdés feltevése után húz, vagy választ egy kártyát a jósoltató, amelyet a jós értelmez. Vannak különböző kirakási szisztémák, összetettebb élethelyzetek vizsgálatára.

Az értelmezés mindig a jelenlegi (a mostani, az aktuális) nézőpontból nézve történik. Előfordul, hogy a kérdezőnek nem tetszik a jós által kifejtett, pillanatnyilag mutatott irány, mivel nem egyezik meg az ő vágyaival, akaratával, azonban van választási lehetősége, szíve-joga van az életében másik irányt választani.

Tarot jóslás esetén a teljes igazságot itt sem kapjuk meg, mivel a jövő nincs fixálva, a szabad akarat itt is érvényes. Nap, mint nap alakítjuk saját jövőnket gondolataink és cselekedeteink által.

Leggyakoribb keresett témakörök: pénzügyek alakulása, szerelmi élet, munka, karrier, egészség és végül a spiritualitás területe.