Telihold március 18.

Mindennek megvan az ideje! Tudták ezt a bölcsességet a szüleink és a nagyszüleink, dédszüleink. A mai kor embere is tudja, ha olyan a tevékenysége, melyhez ez szükséges. Aki természetközeli szakmában dolgozik, annak jó tudni, mikor mi következik a természet rendje szerint. Például a kertben a tennivalókat kapcsolatba hozták a Hold különböző fázisaival.

Ma március 18-a, telihold van. Ezen a napon ajánlatos olyan növényekkel foglalkozni, melynek a gyökérzete fontos, így tehát a tavaszi gyökérnövények vetése ajánlott, például, sárgarépa, fehérrépa. A virágzó virágmagok vetése is javasolt ma. Így a földdel való foglalatosság is ide tartozik. Ma a hajápolás eredménnyel végezhető. Egészségvédelem keretén belül a fogászati beavatkozások eredményt hoznak. Viszont ma tilos locsolni.

Érdemes megtartani ezen ősi megfigyelések általi bölcsességeket, mert a javunkat szolgálják.
A Holdfázisok váltakozása, így az azzal kapcsolatos tevékenységek elvégzése, egyfajta ritmust visz az ember életébe, melyet a Föld kísérő bolygója a Hold diktál. Így tudunk igazodni a kozmikus Rendhez. Ebből a ritmusból való kizökkenés különböző problémák kezdetének a forrása lehet. Alvászavar, elégedetlenség, az áramlás felvételének hiánya, bőség hiányát eredményezheti.