Testvérek közötti féltékenység

Számtalan esetben kerestetek meg telefonon egy gyakori családi probléma miatt, mégpedig azért, hogy az édesanya az elsőszülött-, vagy a másodszülött gyermekét szereti-e jobban vagy kevésbé.
A szereteten túlmenően a jobban szeretett gyermek több mindenben is részesül, több ajándék, több odafigyelés, több együtt töltött idő. És természetesen nagyobb értékű ajándékok. Kérdezitek, hogyan lehet az, hogy egy anya különbséget tegyen a gyermekei között?
Az a meglátásom, a megfigyelésem, hogy amit tesz egy anya, azt többnyire ösztönösen teszi. A gyengébb kondíciókkal rendelkező gyermekét pont olyan dolgokkal támogatja, amivel a gyermek meg tudja őrizni egyensúlyát az életben. Ezáltal teljesebbé tudja tenni az életét. Ilyenkor az anya szinte kipótol egy rést. A másik gyermek erősebb, őt nyilván nem ugyanezekkel a dolgokkal kell támogatni, hanem neki elég egy bíztatás, egy dicséret, elég, ha az anya kimondja: Büszke vagyok rád! És ettől a szótól ugyanazt a hatást éri el. Ennek a gyermeknek ebben volt hiánya és az anya így töltötte ki a rést.
Egy anya élete a szeretet, mindegy merre, kinek osztja szét, soha nem fog kifogyni belőle! És mindenkinek azt adja, amire a szíve szerint a legjobban szüksége van!
Mert egy anya a szívével lát!