Tulipános Hunzák

Távoli helyeken is élnek rokonaink, akikkel a hagyományaink megegyeznek, hasonlóak a népmeséink, a varázslatok, a mágiák, akikről ritkán hallunk, nos ők a Hunzák.

A világ ismeri őket egészséges életmódjukról, 100-110 évet is megélnek, a nők még 60 éves korukban gyermeket vállalnak. Náluk semmiféle civilizációs betegség nem ismert. A stressz kifejezés náluk ismeretlen. Nincs rákos megbetegedés. A Himalája egyik rejtett zugában élnek, alapvetően hosszú életkorukról híresek, legismertebb növényük a kajszibarack, mely a benne lévő B17 vitaminról nevezetes. A barackot és a fáját, levelét számtalan formában hasznosítják.

Hisznek a lélekvándorlásban, ebben erős a hitük. A természeti erőkben hisznek, vallják, hogy a növényeknek, az állatoknak lelkük van. Azt vallják, hogy a lélek bejár egy utat és mind magasabb létformákba kerülhet. A sámánt maguk közül a tündérek választják ki.

Ismerik az ártó szellemeket, küzdenek ellene, szertartásokat végeznek a gonosz elűzésére. Elégetik a levágott hajat, nehogy a gonosz, ártó erők megtalálják és ártsanak általa.

Kiemelt varázsszámuk a hetes, mint nekünk. Hét alsó és hét felső világ van mindkét helyen a népmeséikben. Szemmelverést és rontást is művelik, a feketemágusok is ismertek. A téli napfordulót december 21-én ünneplik, törzsi ünnepi összejövetellel.

Szimbólumuk a tulipán. Az életfát, a szarvas aggancsot, mint a csodaszarvas legendánkhoz hasonlót ismerik, a Nap szimbólumaként használják a 6 szirmú virágokat.