Ünnepekre hangolódva

Hamarosan itt a karácsony, ünnepvárási időszak van, ilyenkor jellemző a takarítás, rendrakás, sütés-főzés. Ünneplőbe öltöztetjük a lakást és a szívünket is. Finom ételeket, süteményeket készítünk, melyből szeretnék párat bemutatni, ötletet adni, mely emelheti a hangulatunkat.

Diós és mákos beigli nélkül nincs karácsony. Amikor beleharapsz, akkor szinte egy álomvilágba ugrasz át az ízharmónia által, citrom, narancs, mazsola és fahéj aromája kevereg a szádban.

A kókuszgolyó a másik fantasztikus desszert, ami kihagyhatatlan bármilyen ünnepen. Nem kell sütni, csak gömbölygetni a finom hozzávalókat és a kókuszreszeléket, mint a hóesés szimbóluma takarja a be az isteni édességet.

A következő a mézes alapú tésztából készült figurák, itt a fahéj, a gyömbér és a méz íze zamata terjeng az egész házban, nem lehet abbahagyni a kóstolgatást, nem hiányozhat a finomság sem.

Végezetül egy pohárkrémet ajánlanék, mégpedig a mákos guba pohárkrémet. Ki szeretném bővíteni az ajánlásom a diós guba pohárkrémmel. Pohárban tálalva vanília pudinggal és tejszínhabbal a tetején.

Boldogságos készülődést és kellemes ünnepeket kívánok!