Vércsoport és jellemrajz

Hippokratész már i.e. 400-ban négy alapvető, a testfolyadékokhoz kapcsolódó személyiségtípusról írt. Szerinte karakterünket a fekete és sárga epe, a vér és a nyálka határozza meg. A vércsoport és a vérmérséklet között az utóbbi idők kutatásai szerint is szoros összefüggés van.
A tapasztalatok szerint az A vércsoportúak befelé fordulók, érzékenyek. A B-sek praktikusak, realisták, jó szervezők, nekik van legnagyobb esélyük a hatalomra, s mivel magabiztosak, jó vezetők lehetnek. A 0-vércsoportúak nagyon nyitottak, társasági emberek. Az AB vércsoportba tartozók jellegzetességeit nehezebb meghatározni, hiszen kettős hatás alatt állnak. Hogy melyik kerekedik felül, az sokszor a környezettől függ.
Ha valaki ismeri a vércsoportját, még nem tud mindent, de bizonyos tulajdonságaira azért következtethet. Vércsoportunkat egyik vagy másik, esetleg mindkét szülő vércsoportja befolyásolja. Természetesen hordozzuk annak a szülőnek az „örökségét” is, aki más vércsoportú volt. De a személyiség természetesen attól is függ, hogy valaki hol, milyen környezetben él. Vannak országok, ahol mindezt nagyon is komolyan veszik, így Japánban az utóbbi években gyakori, hogy bizonyos állásokhoz bizonyos vércsoportú embereket keresnek. (F: internet)


Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!